sunnuntai 3. marraskuuta 2013

29.


Marraskuu. Hui. Täällä oli pieni halloween torstaina, perheen nuorimmainen meni karkki tai kepponen-kierrokselle. Zürichissa saattaa nähdä kepposten jäljet, mutta siinä se. Huikeaa ajatella, että seuraavaksi onkin jo joulukuu ja joulu! Sen jälkeen voin sanoa suomalaisille, että nähdään tänä vuonna. En voi ymmärtää miksi ihmiset menevät 3 kuukauden vaihtoon, koska se on LIIAN lyhyt. Kun tottuu elämään paikallisen elämää, joutuu palaamaan kotimaahan ja sopeutua uudelleen elämään eri tavalla. En pysty sellaiseen ja olenkin iloinen, että tuun viettämään vielä vajaa 8 kuukautta täällä. Monet täällä ovat sanoneet, että hei mikset muuta tänne, siellä Suomessa on niin kylmää, tai keksivät eri syitä. Täällä on hyvää elää, mutta kaikki mun vahvimmat taidot osoittautuivat turhiksi. Kuka tarvitsee vektoria, suomea tai ruotsia täällä... Saksan opettelua vie vähintään 10 vuotta, kunnes osaisin saksaa sehr gut. Joskus mua ärsyttää, etten osaa sitä hyvin, mutta ehkä ajan kanssa... ;--) Lisäksi haluan aina vaan enemmän mennä yliopistoon ja täällä se olisi mahdotonta; koska olen kuuro ja koska saksa. Hehe, mutta englantikielisiin alueisiin voisin kuvitella muuttavani.

Zürichin aamu 
Toissapäivänä hostisosisko lähti ausseihin kengurujen seuraksi (ne olivat tylsistyneet) 4 kuukaudeksi ja lähdön haikeus näkyi täällä. Se oli kova paikka koko perheelle ja varsinkin poikaystävälle, itsekin meinasin alkaa itkeä katsoessani perhettä. Onneksi mulla oli helpompi lähtö!

4 kommenttia:

  1. Sumi se ottaa näköjään rennosti, että jaksaa leikkiä Momon kans:D Kielitaitosi on varmasti ens kesänä kehittynyt huikeasti, kun saat vielä 8 kuukautta treenata saksankielisten kanssa! Niin...joulukin on lähellä, ei oo ku 7 viikkoa:) Ihanaa, oikein odotan jouluisia kuvia sieltä. Siellä on joulutorit ihan eri luokkaa kuin mitä täällä..Oulussa oli viime vuonna surkea joulutori..ei tiennyt, itkeäkö vai nauraa..halit. Tupu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sisukas kissa kun ei anna periksi, vaikka momo on hiukan kiukkuinen katti :-D no toivottavasti, kaikki riippuu vain minusta: jaksanko vai en. Hihi mitä jos täällä on vielä huonompi joulutori! ;-)

      Poista
  2. Hei Monika! Marraskuu se tuli meillekin jal lumen kanssa aamulla oli lunta noin 10 cm. Sinä varmaankin oppisit saksankin kielen ymmärrettävästi .Viittomakielenä seolisi varmaankin ihan mielenkiintoinen opittava.Tässä joulua odotellessa semppiä opiskeluun ja reipasta mieltä. terv. pappa ja mummi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi täällä ei ole lunta! (Vielä) Okei onhan se ankeaa, kun on niin pimeätä ja vettä vaan sataa kaatamalla. Mää kirjoitan koko ajan tekstareita hostperheelle tai sveitsiläisille kavereille saksaksi, joten toivottavasti se auttaa! Uuden viittomakielen omaksumiseen ei mennyt niin paljon aikaa kuin kirjoitetun kielen opettelemiseen mnee. Kiitos! Tsemppiä pimeihin iltoihin!

      Poista

Pura vihasi, ilosi, ikäväsi tai mitä vain! :---)