sunnuntai 20. lokakuuta 2013

26.

Mä oon onnellinen. Vihdoinkin. Oon odottanut tätä pitkään. Siellä Suomessa lunta sataa ja täällä ollaan vielä syksyssä ;--)  Hihi!
Perjantaina mentiin pikkuhostsiskojen kanssa hosttädin viinitilalle leikkamassa viinirypäleet, joista tulee joskus viiniä. Mielenkiintoinen kokemus, eipä jokainen jamppa pääse kokemaan tällaista. Satokorjuun jälkeen mentiin hosttädin anopin luo syömään makkaraa ja perunasalaattia. Se on kuulemma hosttädin perinnettä, kiva päästä osaksi perinnettä! (sekä tapaamaan muita sukulaisia, okei aika monen oon tavannut jo aikaisemmin.)
Mulla ei oo valitettavasti kuvia (hostserkulla niitä puhelimellaan, enkä oo vielä saanut) ja se oli erittäin harmillista, koska tila on niin kaunis.
Tässä ei oo ees kaikki :--D
 Eilen hostisä avasi ulko-ovet ja tajusi siten etsiä Sumin, jotta voisi laittaa suljettuun huoneeseen ettei se karkaa. No Sumi katosi ja etsittiin koko talosta (kiva siinä, pentu+ 4kerroksinen talo...) sitä, mutta emme löytäneet. Etsittiin ruokapussin kanssa, koska Sumi on ahmatti ja sille ruoka on maailman tärkein asia, mutta sekään ei auttanut. Säikähdimme, että se meni ulos ja ehdittiin laajentaa etsinnät ulos. Mutta onneksi hostpikkusisko löysi sen piilosta (oli jostain syystä paniikissa.) Huh... Kaiken hässäkän jälkeen menin kaupunkiin ostamaan pari talvikenkää, hih! Huomenna aloitan sitten saksan opettelun koulussa, eli kotiopetus loppui. Onneksi tuttu nainen opettaa mua! Oon tavannut jo tarpeeksi uusia ihmisiä, hahah!

Olen tähän menneessä:
-aikuistunut hiukan, taantunut lapsen tasolle hiusten leikkuun jälkeen
-syönyt enemmän omenoita ja kasviksia
-osannut pitää nälän kaukana ennen illallista, mutta syön paljon illallisessa
-uhmannut terveyttä ottamalla salaattia jossa kananmunaa sisältävä kastike
-ostannut enkunkielisen kirjan ja lainannut kaksi sellaista hosttädiltä
-ollut kenkätaivaissa, yhdessä kaupassa on niin ihania ja halpoja kenkiä, tahtoo kaikki!
-mietiskellyt kunnolla tulevaisuutta
-tavannut taas amerikkalaisia vieraita, jotka tiesivät jo musta
-hoitanut joitakin asioita pois alta
-laskenut itselleni sallittu kuukausibudjetti(yhyy)
-ärsyyntynyt taas hiuksista, ne eivät tahdo pysyä kuosissaan
-hillinnyt suomen kielen ikävöintiä lukemalla iltasanomia ja blogeja koko ajan
-tottunut nukkumaan kera kissan

Ps. Mun pitäisi alkaa oikolukea tekstiä ennen julkistamista... :-D

4 kommenttia:

  1. Hei Monika! Talvihan se pukkaa päälle.Mutta eihän se ole uutta kun ollaan näin pohjoisessa. Talvihan se näytti tulemisen merkkiä siellä vuoristossakin. Alemmalla tasolla vain viinirypäleitä poimitaan ja hyvältähän tuo saalis näytti.Että tällainen kommentti. Terv. Pappa JA Mummi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi eletään alemmalla, koska en ole valmis talveen(talvitakki vielä suomessa, pitäis pyytää vanhempia postittamaan sen lähiaikoina!) Niimpä ja maistuvat paremmalle kuin tavallinen viinirypäle :-D Terkkuja Ouluun!

      Poista
  2. On hyvä kun syöt omenoita ja kasviksia. Tuliko sinulle mitään ongelmia kun söit salaattia jossa oli kananmunaa? Joko ostit itsellesi talvikengät? Kuukausibudjeti on järkevä teko, muista pysyä budjetissa, ja harkitse tarkoin mitä ostat. Voi silti joskus herkutella. Iso hali pohjoisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tasapainoksi näille suklaille hah! En reagoinut itseasiassa ja tuntuu, etten oikein reagoi enää millekkään ! Kissat ja nämä ruuat. Noooh, taidan kuitenkin ylittää tämän kuun budjetin....

      Poista

Pura vihasi, ilosi, ikäväsi tai mitä vain! :---)