keskiviikko 29. tammikuuta 2014

36½.

"Usein myös kehitysmaissa elävät ihmiset kärsivät länsimaisesta lihantuotannosta. Kehitysmaissa tuotettu vilja ei menekään nälkää näkevien lapsien suihin, vaan se myydään valtion velan maksamiseksi halvalla lihakarjan ruuaksi."

"Eläinten kasvattaminen ihmisten ravinnoksi kuluttaa huomattavasti enemmän luonnonvaroja kuin kasvisravinto. Eläimille syötetään paljon ihmisravinnoksi soveltuvaa ruokaa ja yhden lihakilon tuottaminen vaatii 10 kiloa rehua."


"
Monet kasvissyöjät ovat päättäneet jättää lihan pois ruokavaliostaan, sillä eläimet kärsivät tehotuotantotiloilla vain ihmisten makutottumuksien takia. Vaikka eläimet eivät kärsisikään, ne joutuvat ennemmin tai myöhemmin tapetuiksi lihansa vuoksi.
 "

Rupean kasvissyöjäksi saavuttuani Suomeen, sillä täällä oon oppinut syömään kaikkea ja jopa kasviksia. Ne maistuvat jopa paremmalta kuin lihat ja täällä syödään enemmän kasviksia kuin siellä. Valitsen nyt jo kasvisruuan lihan sijasta, mutta en halua pyytää perhettä tekemään erillistä ruokaa mulle kuin jo nyt heillä on päänvaivaa lisäämättä allergioitani.

Lähde: http://www.animalia.fi/animalia-toimii/kasvissy%C3%B6nti/miksi-kasvissy%C3%B6j%C3%A4ksi



1 kommentti:

Pura vihasi, ilosi, ikäväsi tai mitä vain! :---)