sunnuntai 8. syyskuuta 2013

13.

Eilen hostisä tuli huoneeseeni vähän sen jälkeen kun heräsin ja kysyi haluanko mennä mukaan erääseen kaupunkiin, missä on viittomakielinen "keskusta", juhliin. Kyseinen viittomakielinen keskusta täyttää 20 vuotta ja siellä on mm. kuurojen oma kauppa, miniparlamentti, posti, puutarha jne. Siellä asuu mm. eläkeläiset, nuoret, jotka eivät pysty elämään yksin ja niin edelleen. Menin messiin, etten ihan jää kotiin pyörittelemään peukaloitani. Alue oli iso ja siellä oli paljon ihmisiä, monet tulivat kättelemään hostisää ja luulemaan mua hänen tyttäreksi. :D Ei oikein ihmeellisempää.
Kun palasimme kotiin, vanhin hostsisko Demi kysyi haluanko mennä mukaan tivoliin, joka liittyy Zürichin juttuun, jota en osaa selittää kirjoittaen! No mikäs siinä, mentiin sitten nelistään (Demi, hänen poikaystävänsä, pikkusisko Sina ja minä). Mulle väitettiin, että se on pieni. Muttei ollut ja siellä oli jopa hurjia laitteita.. (Teki mieli mennä niihin, mutta koska olin ainoa uskalias niin en viitsinyt).
Mulla ei oo muuta kuvaa päivästä kuin tämä kukka, jonka ostin viittomakielisten keskustasta.
Tänään mentiin koko perheen kanssa hostisän vanhempien luo syömään maalle. Isovanhemmat asuvat korkealla ja autolla piti oikein kiertää koko ajan. Maisemat olivat henkeäsalpaavat! Oikeasti niin kaunista, mutta sumu tuli ja pilasi aikomukseni kuvata vuoristoa.
Iso navetta :D
Häkellyin kun kuvasin muita lehmiä, kuulin yhtäkkiä jonkun äänen ja kysyin mikä ääni se oli hostäidiltä. Tais ollut lehmän ammuminen, koska sen jälkeen kuulin samaan aikaan kun lehmä ammui. Woot, niin kovaa nuo ammuvat :D 
Tuolta voi nähdä Saksaa, jos on poutaa.
Hihi, äiti&tytär! 
Sveitsiläinen kulttuuria: Laitetaan 2-3vuotiaat lehmät vuorelle syömään ruohoa ja kasvamaan keväällä, syksyllä haetaan sieltä ja pidetään juhlat. Lehmillä on tollanen kello kaulassa. En ymmärrä miten ne lehmät jaksaa kantaa, koska tollanen painaa varmaan 10 kiloa..
Täällä en käytä jostain syystä enää meikkiä :---D
In german:
Ich schreide weiterhin!!!
Gestern ich besuchte mit host vater in gehörlos dorf und mit meine host schwestere in Zürich. Samtag ich war in St. Gallen. Entschuldigung, kurz Referat.

7 kommenttia:

  1. Oi, kun on niin upeita kuvia! On siellä tosi kaunista, eläimetkin niin suloisia:) Oot ehtinyt nähdä vaikka ja mitä tässä kuukauden aikana! Oot kyllä niin luonnonkaunis, ettet tarvitse meikkiä, ihan oikeesti! Usko vaan tätiäs:)
    t. Tupu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitoskkitos! :-D meikkiä käyttäessäni tunnen itsevarmemmaksi :-) no sveitsi onkin kaunis paikka, ettei mun tarvitse tehdä mitään otetuille kuville! Ja joka paikalla on jotain katselemista!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. jotenkin arvasin, et kiinnittäisit huomiosi lehmiin :D

      Poista
  3. Minulle tulee mieleen lapsuus kesät Torniossa, jossa olin mummoni luona. Siellä oli lehmiä, kissoja sekä joskus lampaita. Maisemat oli erillaiset, paljon tasaisempaa maastoa. Sinun ottamat kuvat ovat kerrassaan ihania. Osaatko arvata kuka on ollut kesät Torniossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, sulla oli varmaan hauskaa siellä! Tuolla lapset(perheen kuopus ja sen serkut) leikkivät ihan vailla huolta, liikenne on niin rauhallista eikä vaara piileksele lähimailla. Kiitos! Olisitko jompikumpi ouluisovanhemmista? ;-) En tosin osaa sanoa kumpi!

      Poista
  4. Oulun mummi oli lapsena kesät Torniossa

    VastaaPoista

Pura vihasi, ilosi, ikäväsi tai mitä vain! :---)